Denný lezecký tábor


15.5.2020

Posledný júlový týždeň sme na Lezeckej stene Rozlomity organizovali detský denný tábor.


Posledný júlový týždeň sme na Lezeckej stene Rozlomity organizovali detský denný tábor. Väčšina deciek doteraz neliezla (odteraz vraj budú chodiť na krúžky všetky :) a tak bol program zameraný na oboznámenie sa so základmi lezenia.

Povedali sme si o súčasných lezeckých disciplínach. Ukázali a následne už takmer bez oddychu využívali základné vybavenie potrebné k lezeniu s lanom. Deti sa učili  potrebné uzly a spôsob naväzovania sa, no a dôraz bol tiež kladený na zvládnutie správnej techniky lezenia. To všetko poprekladané rôznymi hrami a nezbednosťami, ktoré sa len dajú na takej stene vyvádzať.
Program sme si spestrili dvoma výletmi do prírody. Jeden deň sa decká vybláznili na Tarzánii, ktorá im nestačila a tak nasledoval “rýchlokurz” slackliningu a nafukovací hrad, ktorý si to isto pamätá dodnes ;)
Druhý výletný deň smeroval na Rokodromo v Čermeli. Deti po troch dňoch lezenia na indoor stene zaskočila absencia farebných chytov a najmä menšie stupy. Po chvíľke bicyklovania a hľadania chytov sa s tým však vysporiadali a tak boj o to, kto pôjde ďalší mohol začať. Rovnako ako tomu bolo aj po iné dni na stene. Samozrejme sme nemohli vynechať tradičnú opekačku, improvizovanú lanovku  (zbieranie kamienkov v potoku …).
 

A či sa deťom páčilo? Najlepšie je opýtať sa ich, ale mne hovorili, že sa vidíme v septembri na krúžkoch. Takže dovidenia

Miesto kde to naozaj žije lezením.

Sme s Vami a sme tu aby sme Vám poradili pri výbere toho najlepšieho čo potrebujete

Viac

Súhlasím

Tieto internetové stránky používajú k poskytovaniu služieb, personalizácií reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním týchto internetových stránok s tým vyjadrujete svoj súhlas.